fredag 17 februari 2012

Suck!

Inte alls roligt att komma hem igår och gå igenom posten. Folkpensionsanstalten vill att jag betalar tillbaka en del av mitt studiestöd från 2010. Det är inte bara en hundra lapp utan nästan sju sådana!

Vet att det är ju mitt eget fel då jag inte hållit bättre koll på hur mycket jag förtjänat och hur mycket studiestöd jag lyft. Men tycker det ändå är fel att bestraffas då jag arbetat flitigt på sidan om studierna men ändå presterat bra i skolan. höh!

5 kommentarer:

  1. Mega dumt att man inte får förtjäna pengar när man är duktig och studerar och jobbar, det borde definitivt ändras på denna dumma lag. Hoppas ni haft ett fint veckoslut. Kramis

    SvaraRadera
  2. Instämmer. Tusen tack för tulpanerna, det gjorde min dag! :)

    SvaraRadera
  3. Ursäkta men jag måste be om att komma med en avvikande åsikt - studiestödet är en form av socialt stöd, och om man förtjänar över en viss summa har man inte samma behov av det stödet. Så jag tycker att det är alldeles vettigt med inkomstgränser, även om jag kan förstå att det harmar om man måste betala tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår dig Linda. Men det tokiga är ju att man sällan klarar sig endast på studiestödet utan är tvungen att arbeta därtill för att kunna leva...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart, och det tillåter ju studiestödet också. 660 euro i månaden medan man lyfter stöd, och 1970 euro under de månader man inte lyfter. Att studiestödet är lågt (särskilt med Helsingforshyror) håller jag med om, men jag håller ändå på att det är ett behovsprövat stöd och att man därför inte är berättigad till det om man har andra inkomster som är högre än de som nu motsvarar gränserna.

      Radera