torsdag 31 maj 2012

Att sova på hotell

På tisdag anlände äntligen vår nya säng till Degerby och vi fick vårt sovrum färdigt. Jag vädrade våra duntäcken och dynor ute i trädgården och bäddade med rena lakan. Att krypa i säng med rena svala lakan är något av det bästa som finns! Sängen var nog en bra investering, har sovit som en prinsessa de senaste dagarna :)

Vi ville skapa känslan av ett hotell sovrum som är lugnt, avkopplande och lite lyxigt. De prickiga tapeterna och blom boarden har målats över. Taket har fått ett nytt lager med vit färg. Nattduksborden, bordslamporna och mattorna har vi haft från tidigare. Taklampan är inte vår utan skall ännu bytas ut då vi hittar en passlig. Sängens beiga tyg skall även strykas då jag får tag på ett strykjärn :)
Spegelbordet som jag har målat vitt är från mitt barndomshem.

De prickiga tapeterna målades över med en beige färg. Här förbereder jag att måla över boarden med en mörkare beige nyans.


Vårt nya sovrum

Spegelbordet som tidigare var träfärgat har nu målats vitt och fått nya beslag. Pallen har även målats vit och beklätts med ett nytt tyg. I vasen en bukett med härligt doftande syrener.

Beiga väggar med mörkare board.

6 kommentarer:

  1. HERREGUUUUUUUUUUD helt sjuuuuuukt fint ju!!!! Alldeles härligt!!! Tycker verkligen att ni har uppnått er målsättning!!! De ju världens vardagslyx!!! Men säkert jättesmart så att verkligen sovrummet är ett rum där man får vila o få ny energi!!! HÄRLIGT!

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra att du tycker om det! Jag är riktigt nöjd med sovrummet. Visst tycker jag det är viktigt att sovrummet är en lugn miljö där man har lätt för att koppla av och samla energi :)

    SvaraRadera
  3. Oj så fiint! Jag måste nog hälsa på någon dag, har ju inte varit där på länge fast jag bor så nära.. Typiskt!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Lottas-lantliv3 juni 2012 kl. 20:53

    Hejppis! Oj vad fint, helt som ett hotell: ) Hej jag har dåliga nyheter angående trädgårdsbordet, det går inte att få tag på några stolar till det. Det är en gammal modell som ingen K-rauta mera har i lager: ( Mega synd! Ni måst kolla runt om ni hittar nåt liknande nånstans. Kramis7 Lottis

    SvaraRadera
  5. Wow, jättesnyggt! Det ska bli roligt att se ert nya hem nästa vecka. Jag flyttar själv samma dag men ska försöka hinna till Degerby i tid.

    SvaraRadera
  6. Tack! Ni får se det "live" nästa veckas lördag :)

    Camilla: Välkommen att titta in någon kväll!
    Lotta: Synd med utemöblemanget! Men vi skall försöka hitta något annat!
    Linda: Lycka till med flytten och välkommen!

    SvaraRadera