onsdag 14 mars 2012

Bäddsoffan

Vi har en soffa från tidigare, men den skulle vi villa ha i vardagsrummet. I vårt tv-rum skulle vi därför behöva en ny soffa och helst då en bäddsoffa så att tv-rummet kan förvandlas till gästrum då det behövs. Eftersom vi själva kommer att sitta mera i bäddsoffan än den i vardagsrummet vill vi hitta en bekväm soffa, överlag verkar bäddsofforna vara ganska hårda...

I IKEA hittar vi den legendariska Ektorp soffan. Har länge drömt om denna soffa i vitt, men månne det blir svårt att hålla den ren och snygg? Nån som har erfarenhet? Soffan på bilden är i färgen Svanby beige som också är ganska ljus men inte lika känslig. Ett minus är att jag är fundersam över hur bekväm bäddsoffan är. Någon som har erfarenhet att sova i en sån här? :)

IKEA SOFFAN
PLUS: Ljust tyg, mjuk att sitta i
MINUS: Obekväm att sova i, rätt så dyr (speciellt om man tar en annan färg än vit)
 

Vi besökte både IKEA och Asko igår och då hittade vi den här soffan i Asko.

 

ASKO SOFFAN
PLUS: betydligt förmÃ¥nligare än IKEA soffan, har förvaringsutrymme under divanen, verkade bekväm att sova i, divanen kan byta sida beroende pÃ¥ hur man vill ha det, mörk färg pÃ¥ tyget gör att fläckar inte syns sÃ¥ lätt. 
MINUS: Finns endast i mörkgrå och brunt då vi egentligen tänkt oss en ljus soffa, hårdare än IKEA soffan att sitta i, lite tråkig?


3 kommentarer:

  1. Jag har sovit i en IKEA Ektorp bäddsoffa hos Jontte & Malin, och jag tycker att den är riktigt bekväm att sova i. Som säng lite åt det hårdare hållet, så nån kanske inte tycker att det är så bekvämt. Men å andra sidan är det ju sällan som nån sover i den längre tider i ett sträck, ofta handlar det ju bara om kanske ett par nätters övernattning. Ektorpsoffor är ju dessutom jättesköna att sitta i (vi har en Ektorp hörnsoffa).
    Jag skulle dessutom rekommendera att ni tar ett Svanby-tyg om ni skaffar en Ektorp, de är mycket hållbarare vad jag har förstått (har hört från olika håll att de billigare tygen har gått sönder efter bara en tvätt). Svanby-tygen är ju lite dyrare, men å andra sidan harmar det om man köper ett billigare som går sönder genast..
    ojdå, det blev nästan en soffroman :)

    SvaraRadera
  2. Tack för infon! :) Visst vill man ju ha en soffa som håller länge och är skön att sitta i. Sällan har man ju gäster som övernattar längre än en natt.

    SvaraRadera
  3. Vi har också en Ektorp hörnsoffa i vår 'källarbiograf'.Den är iaf jätteskön att sova i som sådan fast det inte är en bäddsoffa :)
    Riktigt ljusa tyger har ju den fördelen att man kan använda blekmedel och då får man ju dem garanterat vita igen!

    SvaraRadera