Banoffee pie
Som sagt så får du dulce de leche genom att koka en burk kondenserad mjölk. Burken får inte vara öppnad utan måste vara helt intakt. Burken måste också vara täckt med vatten under hela tiden du kokar den. Om du kokar den i 2 timmar så har du fått en ljus kräm som är lite rinnig. Efter 3 timmar så har den blivit som den jag använde till pajen, kolaliknande med en fastare konsistens och tillslut efter 4 timmar så har du fått en dulce de leche med en fast konsistens och en nötbrun färg.
200 g digestivekex, ungefär 13 stycken
100 g smör
Fyllningen:
Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 st skivade bananer
3 dl vispgrädde
Choklad till dekoration
Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar.
Eller så åker man till Argentina och köper hem lite DUlce de Leche.. Oj så jag överkonsumera den varan när jag bodde där! Många har pratat om den där godsaken, kanske man borde prova!
SvaraRaderaVisst kan man det! Men förmånligare blir det ju nog att gå till butiken här... :)
SvaraRadera